dijous, 29 de desembre del 2011

Seguiment a classe XI

Com ja he comentat en el post anterior aquesta entrada anirà dedicara única i exclusivament a la nostra exposició del treball grupal.

El nostre grup està format per la Mónica de Haro, la Mónica Gutiérrez, l'Eva Ladevesa i jo i el tema que vàrem decidir treballar fou les TIC i els alumnes amb NEE sota el títol de "L'aplicació de les TIC a l'educació inclusiva". Alhora de realitzar aquest treball vam tenir uns quants problemes perquè la nostra idea inicial fou crear un recull de recursos web, visitar el Centre de Recursos Educatius Joan Amades i entrevistar a una persona amb discapacitat visual per tal de comprendre com treballa amb les TIC. 

Vàrem intentar accedir al CRE Joan Amades a través de l'ONCE cosa que va ser impossible donat que els responsables del centre no ens van voler atendre. Els dies anaven passant i al final vam tenir que recórrer al Xavier Àvila perquè ens fes d'intermediari o ens donés alguna alternativa. finalment vam poder accedir al CRE. Pel que fa a l'entrevista personal, a la persona a la que se l'havíem de fer no posava cap facilitat per accedir a ella així que desprès de molts intents vàrem desestimar aquesta opció.

Finalment el nostre treball consta de dues grans parts; la teòrica i la pràctica. En aquesta primera part trobem documentació referida a les discapacitats i el percentatge d'afectats a Catalunya així com el recull de webs, recursos, que ens poden facilitar l'aprenentatge amb les TIC per a aquells alumnes amb NEE.

La part pràctica està dividida entres apartats: anecdotari, testimoni i  per últim fem-ho a classe! Tota aquesta segona part deriva de la visita al CRE Joan Amades i hem utilitzat els vídeos sobre l'explicació que ens va fer en Francesc per a difondre la feina que fan al CRE i què és, què és la tiflotecnologia i com s'utilitza. La part de "Testimoni" és el recull de vídeos explicats anteriorment. L'"Anecdotari" deriva d'aquells items que ens van semblar curiosos i que no sabíem. I per últim el "Fem-ho a classe" és la part en la qual havíem de treballar tots. Alguns ordinadors de la universitat tenien instal·lat el programa JAWS 10.0 i seguint les indicacions que s'indiquen vam elaborar un document de Word. 



El suport que vam emprar per a dur a terme el nostre treball fou una pàgina Web. Amb l'ajuda del Jimdo vam crear la nostra pròpia web. I com podeu veure vam incloure una part de Noticiari (noticies relaciones amb les TIC i els alumnes amb NEE) una finestra directa a l'explicació del programa JAWS (programa utilitzat per les persones amb discapacitat visual, el que fa es llegir la pantalla) i una última amb el nostre Canal de Youtube, tot això sense oblidar-nos de la presentació i Qui som. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada