divendres, 30 de desembre del 2011

Comunitata de què?.... a d'aprenentatge!

La definició de comunitat d'aprenentatge segons el Departament d'Educació és la següent:
"Comunitats d'Aprenentatge és un model de centre participatiu obert a la  comunitat,  en  el  marc  de  l'escola inclusiva, per donar resposta de forma igualitària als reptes i necessitats que es plantegen en l'educació del segle XXI. És un projecte de transformació de centres educatius que es basa en l'aprenentatge dialògic i la participació de la comunitat per aconseguir un doble  objectiu: l'èxit educatiu de tot l'alumnat i la millora de la convivència en els centres educatius. La transformació fa passes decisives cap a aquests objectius aplicant les teories i actuacions que la comunitat científica internacional ha demostrat que són les més efectives per aconseguir-ho. Es distingeix per un esforç comú de tota la comunitat per assolir la igualtat educativa de totes les noies i nois, partint del convenciment que totes i tots tenen dret a la millor educació i tenen capacitats per a aconseguir-la."


El Projecte de comunitats d'aprenentatge  a Catalunya. 
Departament d'ensenyament. Generalitat de Catalunya

Això aplicat a l'assignatura UDTIC i sota el meu punt de vista volia dir compartir informació entre tots nosaltres per tal d'elaborar un "calaix" amb prou recursos per treballar les TIC a l'escola. Recursos no només vol dir programes i webs sinó també informació i documentació que puguem considerar important o de rellevància. 

Considero que no s’ha dut a terme una bona comunitat d’aprenentatge, a nivell global, perquè la majoria de blogs de l’aula no han funcionat durant el període que hem estat cursant l’assignatura. I a nivell personal jo he creat el meu propi PLE però no podia obligar a la gent a visitar-lo. El visitar blogs implica accedir a altres entorns personals d’aprenentatge i d’alguna manera comporta elaborar una comunitat d’aprenentatge, tot i que sigui personal.

Així que per finalitzar només em queda dir que el nostre intent de comunitat d’aprenentatge ha estat un fracàs però per culpa de tots nosaltres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada