dijous, 29 de desembre del 2011

Mitjans de comunicació i Educacció? Doncs sí!

En ple Segle XXI hem de ser conscients que els mitjans de comunicació condicionen la vida de la majoria de nosaltres per això considero que des de l'escola hem de treballar amb ells i també treballar-los, als mitjans. Les feines que el mestre pot realitzar vers els mitjans de comunicació podrien ser aquestes dues: treballar amb els mitjans de comunicació o treballar els mitjans de comunicació. 

A continuació faré una petita ressenya referida a aquestes dues maneres de treballar amb i treballar els mitjans de comunicació:

-Treballar amb les mitjans de comunicació (Utilitzar els mitjans de comunicació per educar)
A partir dels mitjans de comunicació es poden treballar determinats continguts curriculars i per lo tant obligatoris. Ara mateix la idea que se'm ve al cap i parteix de L'experiència a l'escola de pràctiques amb els mitjans de comunicació escrits i tota la informació que en poden extreure d'ells estan organitzant un programa de ràdio. Val a dir que no només es serveixen d'aquest tipus d'informació sinó que també consulten llibres de lectura, receptaris i altres llibres de consulta.

-Treballar els mitjans de comunicació (Educar en l'ús dels mitjans de comunicació)
Des de les escoles hauríem de treballar els mitjans perquè cal saber fer-ne un ús responsable dels mateixos. Un ús responsable és aquell en que l'observador té una mirada crítica i reflexiva la qual li permet triar el contingut adient per a la seva edat i pel que fa als seus interessos.

Educar en los medios y con los medios.
Servicio Católico 

Los niños y los medios de comunicación social: un reto para la educación

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada